KESTÄVÄT MATERIAALIT


Tuotteissamme käytetyt materiaalit vastaavat noin 70% kokonaispäästöistämme. Tavoitteenamme onkin lisätä kierrätettyjen ja kestävämpien materiaalien määrää, ilman että tuotteiden laatu kärsii.

KPIs

80%

kierrätettyjä materiaaleja vuoteen 2025 mennessäKäyttää

100%

kestävämpää puuvillaa vuoteen 2025 mennessä

100%

kierrätetyt pakkaukset vuoteen 2025 mennessä

Kierrätetyt materiaalit

Tavoitteenamme on, että 80% materiaaleista, joita käytämme tuotteissamme, on kierrätettyjä vuoteen 2025 mennessä. Ensimmäisen kierrätetystä nailonista valmistetun mallistomme myötä tammikuussa 2021 olemme nopeuttaneet ponnistelujamme ja siirtäneet suuren osan nykyisistä ja uusista mallistoistamme kierrätysmateriaaleihin.

Jopa 60% vuoden 2022 aikana lanseeratuista uusista tuotteista on valmistettu osittain kierrätetystä polyesteristä tai polyamidista. Näitä materiaaleja valmistetaan usein muovijätteestä, esimerkiksi PET-pulloista tai vanhoista kalastusverkoista, jotka sulatetaan ja kehrätään uusiksi kuiduiksi.

Pyrimme myös siihen, että 100% saumattomista tuotteistamme on valmistettu kierrätysmateriaaleista, ja olemme tähän mennessä saavuttaneet n. 86%.

Kestävämpää puuvillaa

Pyrimme korvaamaan kaiken perinteisen puuvillan kestävämmällä puuvillalla, jonka viljelyllä on pienempi ympäristövaikutus ja paremmat työolosuhteet. Siksi olemme asettaneet tavoitteeksi käyttää vain kierrätettyä, orgaanista tai BCI-puuvillaa vuoteen 2025 mennessä.

BCI (Better Cotton Initiative) on maailmanlaajuinen voittoa tavoittelematon järjestö, joka kouluttaa puuvillanviljelijöitä kestäviin viljelykäytäntöihin ja varmistaa, että puuvillaa viljellään vähemmällä vedenkulutuksella ja torjunta-aineilla.

Orgaanista puuvillaa viljellään ilman torjunta-aineita tai keinolannoitteita, mikä jättää maaperän, ilman ja veden puhtaiksi.

Muut kestävät materiaalit

Osana vastuullisuustyötämme tutkimme mahdollisuuksia käyttää vaihtoehtoisia, kestävämpiä materiaaleja. Tutkimme esimerkiksi biopohjaisia kuituja, joilla on paljon pienempi ympäristövaikutus kuin öljypohjaisilla kuiduilla.

Ruokajätteestä valmistetut kuidut ovat mielenkiintoinen vaihtoehto tässä luokassa, koska ne valmistetaan esimerkiksi kahvin tai appelsiinin kulutuksen sivutuotteista. Koska ne on valmistettu jätetuotteista, tekstiilien valmistukseen ei tarvita ylimääräistä raaka-aineen uuttamista, mikä vähentää huomattavasti niiden ympäristövaikutuksia.

Kestävät pakkaukset ja paljon muuta

Materiaalien valinta ei koske vain tekstiilejä, vaan varmistamme, että kaikkien tuotteiden kaikki materiaalit ja yksityiskohdat valitaan huolellisesti. Teemme siksi yhteistyötä vakiintuneiden tuotemerkkien, kuten Coatsin, YKK:n ja SAB:n kanssa leikkausten osalta, koska ne on sertifioitu tiukkojen ympäristöstandardien mukaisesti.

Pakkauspussimme on myös valmistettu 100% kierrätysmuovista, pesuohjelappumme 100% kierrätyspaperista, ja vuoden 2022 aikana verkkokauppapussimme on valmistettu FSC-sertifioidusta paperista, jolla varmistetaan, että niiden ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman pienet.